Перед поїздкою на Донбас Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко провела в Києві зустріч  із Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом.


«Ми розраховуємо на подальшу підтримку Литовської Республіки в питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету України», — заявила Ірина Геращенко.


Учасники зустрічі обговорили поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Литвою. Окрему увагу приділили гуманітарній та безпековій ситуації на Донбасі, а також питанню порушення прав людини в окупованому Криму.


Крім того, Ірина Геращенко порушила питання щодо остаточного Звіту ОБСЄ/Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року, оприлюдненого торік у грудні, який повністю ігнорує факти незаконної анексії Криму Росією.


У цьому контексті перший заступник глави парламенту зауважила: у Верховній Раді було підготовлено звернення до всіх країн—членів ОБСЄ щодо необхідності вдосконалення методики моніторингу, яку використовує ОБСЄ/БДІПЛ.


Ірина Геращенко звернулася до литовських колег із проханням підтримати таку пропозицію України.


Також під час зустрічі обговорювали ініціативи поглиблення двостороннього міжпарламентського діалогу.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.