Координація міжнародних зусиль важлива для протидії агресивним діям Росії, передусім шляхом продовження застосування відповідних санкцій. 


Про це йшлося під час зустрічі Президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Литовської Республіки Лінаса Лінкявічюса в Києві, інформує прес-служба глави держави. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема її загострення у зв’язку з останніми обстрілами Авдіївки з боку російсько-терористичних військ, та наголосили на першочерговій необхідності дотримання режиму повного припинення вогню. Український лідер також подякував за активну підтримку Вільнюса у питанні негайного запровадження Євросоюзом безвізового режиму для наших громадян.


Також Президент України зустрівся з міністром закордонних справ Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу. Як зазначає прес-служба глави держави, співрозмовники обговорили порядок денний наступного засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке заплановано провести під співголовуванням очільників двох держав навесні цього року. Також було наголошено на важливості якнайшвидшого завершення переговорного процесу щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі між країнами.


Зазначимо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив, що наразі тривають переговори, щоб Туреччина дозволила українцям в’їзд на свою територію за внутрішніми паспортами. Клімкін не назвав точних дат, але зазначив, що розраховує на позитивний результат найближчим часом. За словами міністра, перемовини про можливість перетину кордону за внутрішніми картками-паспортами тривають і з Білоруссю.