Лідер Радикальної партії відгукнувся на прохання лікарів про допомогу — через затримки державного фінансування київський Інститут хірургії і трансплантології імені О. Шалімова залишився без найнеобхіднішого. Олег Ляшко повідомив про це на своїй сторінці у Фейсбуці.

 


«У перерві між сесійними засіданнями навідався до Інституту імені О. Шалімова. Привіз 16 кілометрів марлі, вату, переливні системи, медикаменти — найнеобхідніше для порятунку життів. Хворі не мають помирати через пробуксовку держфінансування», — написав народний депутат.


Політик наголосив, що ситуація у сфері охорони здоров’я вкрай незадовільна.


«Хоча насправді ситуація у сфері охорони здоров’я — жах. Якщо такі провідні заклади, як інститути Шалімова, Амосова, не мають коштів на медикаменти, на оплату комуналки, на харчування хворих — що казати про звичайні лікарні в регіонах?

Переконаний, має бути радикально змінений підхід до державної політики в галузі охорони здоров’я. Ми маємо зробити все, щоб люди не помирали через хвороби, які можна вилікувати. Бо життя — найбільша цінність», — зазначив Ляшко.
Попри неприємну ситуацію в лікарні лідера РПЛ зустрічали тепло, адже, крім необхідного, він привіз ще й приємні сюрпризи для жінок.


«А ще створив свято для жіночої половини персоналу та пацієнтів медзакладу — подарував квіти. Пообіцяв, що не дозволю забрати в наших чарівних жінок їхній день — 8 Березня. Хоча переконаний: чоловіки повинні дарувати свято своїм дівчатам не лише раз на рік», — зауважив політик у своєму дописі.


Фото Османа КАРІМОВА.