Торгівля з окремими районами Донецької та Луганської областей — це фальшива реінтеграція Донбасу, яка насправді є проектом колонізації України.


Про це на прес-конференції в Харкові заявила заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд (на знімку).

 


— Насправді за ці три роки на окупованих територіях був сформований чорний офшор, який приносив надприбутки, насамперед — керівникам української влади. Ці надприбутки були від незаконного перевезення зброї та наркотиків, від контрабанди горілки, золота, а також від торгівлі вугіллям, яке добувалося на окупованих територіях по одній ціні, а продавалося тут по зовсім іншій.


За її словами, у цих процесах беруть участь командири ЗСУ, тому безліч мотивованих військовослужбовців покинули лави української армії.


О. Сироїд вважає, що сьогодні необхідно законодавчо визнати Крим і окремі райони Донбасу окупованими територіями, Росію — окупантом, а також зупинити торгівлю з окупованими територіями.


«Щоб забезпечити ухвалення закону, нам потрібна підтримка людей, тому що без людей політичної волі у цього парламенту не буде», — упевнена політик.


Саме цей закон, на думку О. Сироїд, допоможе розв’язати проблему блокади залізниці.


«Блокада — це не самоціль, — зазначила заступник глави парламенту. — Наше завдання — щоб цієї торгівлі не було. Зупинити її можна тільки через законодавче рішення. Тому ми вимагаємо, щоб це законодавче рішення було прийнято».


О. Сироїд також не виключає, що заяви Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про можливість запровадження віялових відключень у зв’язку зі зниженням запасів антрацитового вугілля, на яких працюють українські ТЕС, є маніпуляцією уряду.


«Ми знали, що уряд маніпулюватиме низьким запасом вугілля для того, щоб давити на блокаду. Насправді запаси вугілля на станціях набагато більші. Крім того, якби уряд хотів ще кілька тижнів тому не допустити зниження запасів вугілля й забезпечити енергетичну безпеку, у нього було достатньо часу, щоб зробити це», — сказала вона.


Публікацію за матеріалами інтернет-сайту Kharkіv today підготував Микола КОСИЙ.


Харків.


Фото Kharkіv today.