Сьогодні, 14 лютого, біля приміщення Рівненської ОДА зібрався багатолюдний гурт на акцію протесту через те, що ТОВ «Уктепло Рівне» не надає належних послуг (тепла і гарячої води) не лише у житлові будинки, а й у комунальні заклади «Рівненський обласний онкологічний диспансер» Рівненської облради, «Рівненський обласний навчально-реабілітаційний центр», «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини» (дитбудинок), ясла-садок №50, школу №6, міську лікарню №2.

 

У лікарняних палатах, дитячих кімнатах, у квартирах мешканців, класах температура на межі 10 градусів, а то і нижче, а гарячої води взагалі немає. Немовлята, маленькі діти, більшість яких залишилась без батьківської опіки, учні шкіл, пацієнти лікарень (в тому числі і після складних операцій), мешканці багатоквартирних будинків мерзнуть. Тим часом на опалення комунальних закладів тратяться бюджетні кошти.

 

А ще людей обурює, що від котельні ТОВ «Укртепло Рівне» постійно йде їдкий дим на цілий мікрорайон Рівного, що відчувають люди, хворі на астму, серцево-судинні захворювання.

 

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко запевнив, що вимоги рівнян виконають: міська влада врегулює питання з теплопостачанням, а ОДА бере на себе зобов’язання привести котельню в належний екологічний стан.

 

«Разом з міським головою Рівного Володимиром Хомком ми жорстко розмовляли з керівництвом «Укртепло Рівне». Воно пообіцяло модернізувати обладнання та врегулювати тепловий режим, а ще - переглянути кадрову політику щодо керівництва рівненської філії», - сказав Олексій Муляренко.

 

Коли писався цей матеріал, тривало засідання Рівненського міськвиконкому, на якому серед інших питань мали розглянути вимоги мітингувальників. Про те, як вирішуватиметься проблема, «Голос України» повідомлятиме наших читачів.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України