Футбол. Якось непомітно пролетіла зимова перерва у футбольному житті нашої країни. І вже завтра донецький «Шахтар» проведе свій перший офіційний матч у новому році. Наш єдиний представник у євротурнірах гратиме перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи.


Сьогодні «гірники» залишать Португалію, де проводили завершальну підготовку, і перебазуються до іспанського міста Віго, де зіграють з місцевим клубом «Сельта».


— Оцінюю наш період підготовки позитивно, — сказав наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека. — Все, що було заплановано, ми виконали. Команда добре налаштувалася на всі спаринги, завдяки чому перемогли в більшості з них (у дев’яти контрольних матчах здобуто сім звитяг і дві зустрічі завершилися нічиїми. — Авт.).


Фонсека поспілкувався з тренером збірної України Андрієм Шевченком, який побував у тренувальному таборі донеччан і відвідав їхній матч проти «Ріу Аве».


— Гадаю, що такі контакти обопільно корисні, — зазначив Фонсека. — Ми говорили про футболістів, матчі, про те, як грає національна команда, як це робимо ми. За збірну України виступає чимало наших хлопців. Отож нам дуже важливо підтримувати контакти один з одним.


І наставник збірної залишився задоволений візитом:


— Паулу Фонсека дуже професіональна людина, з ним приємно спілкуватися. У нас вийшла інформативна та цікава бесіда...


Шевченко висловив задоволення від побаченого. Його потішило, що збірники в «Шахтарі» сконцентровані на роботі і перебувають у гарному настрої.