У селі Бабичівка Глобинського району, що на Полтавщині, частину шкільного приміщення переобладнують під заклад для дошкільнят. Після завершення будівельно-ремонтних робіт школа та дитсадок функціонуватимуть під одним дахом.


Зрештою, для мешканців кількох сіл тепер уже колишньої Бабичівської сільради набагато важливішим є те, що після тривалої перерви відновить роботу дошкільний навчальний заклад. На його відродження тут хронічно не вистачало коштів. Нові можливості для розв’язання цієї проблеми з’явилися після того, як понад рік тому була створена Глобинська об’єднана територіальна громада, до якої ввійшли одна міська та п’ять сільських рад, зокрема й Бабичівська.


Її керівники та повноважні представники-депутати подбали передовсім про те, щоб не залишилися без їхньої уваги земляки з віддалених сіл. Дитсадок вирішили обладнати у двоповерховій школі з метою економії коштів на опалення й обслуговування та з урахуванням нинішніх реалій. Тож для забезпечення своєю «хатинкою» і дошкільнят площі в ЗОШ «позичили» без шкоди для навчального процесу.


На сьогодні тут уже утеплили зовні стіни майбутнього дитсадка, замінили вікна, переобладнали систему опалення. Власне, з надвірних робіт залишилося тільки з настанням тепла пофарбувати стіни та утеплити фундамент. Усередині приміщення обсяг ремонтних робіт іще великий, але їх можна виконувати й узимку. Тож керівники ОТГ і місцевого старостату переконані: відновлений дитсадок у Бабичівці почне працювати вже нинішнього року. Задля цього вони докладають чимало зусиль.

Полтавська область.