15 лютого понад десятка озброєних автоматами осіб у бронежилетах зайшли до будівлі Волинської облради. Зокрема, близько 12.30 вони ввійшли до кабінету заступника директора КП «Волиньприродресурс» Веніаміна Туза. До того ж слідчий не впустив до кабінету його адвоката Ігоря Поліщука. Серед незнайомих осіб, як з’ясували журналісти, — працівники Генпрокуратури та поліції.

 

Як стало відомо, обшуки проводять на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва. Адвокату Веніаміна Туза не дозволили ознайомитися з його ухвалою.


Ось як голова Волинської обласної ради Ігор Палиця прокоментував обшуки у приміщенні облради і присутність представників Генеральної прокуратури в її стінах:


— Сьогодні до Волинської обласної ради з обшуками завітала Генпрокуратура! Згідно з рішенням славнозвісного Печерського суду, слідчі прийшли забрати всю документацію, пов’язану з ліцензією «Волиньприродресурсу» на видобуток бурштину! Уперше, коли комунальне підприємство, яке належить громаді області, отримало цілком законно та офіційно спецдозвіл на видобуток бурштину, люди почали вірити, що не все так погано, що заробляти на волинських надрах будуть не приватні кіпрські фірмочки чи нікому не відомі підприємці, а обласний, районні та сільські бюджети!


Уперше повірили, що центральна влада, втілюючи курс Президента на економічну децентралізацію, обернулася обличчям до людей! Уперше повірили, що зможуть самостійно, за рахунок додаткових надходжень у місцеві бюджети, вирішувати народжені десятиріччями проблеми — почати будувати школи, садочки, дороги, інфраструктуру та створювати нові робочі місця! Люди повірили, а тим, хто кришує незаконний видобуток, це не сподобалося, не збираються вони ділитися з народом своїм незаконним заробітком!


Генпрокуратура, яка не спромоглася конфіскувати статки Януковича, Арбузова, Клименка та інших зрадників, прийшла захистити чиїсь інтереси і не дати наповнити обласний бюджет! Генпрокуратура, яка не спромоглася посадити чиновників, які розкрадають Державний бюджет та кришують торгівлю та контрабанду з терористами, вирішила налякати людей, щоб вони навіть і не думали зазіхати на виведення чорного бізнесу в легальну площину!


До кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати щонайменше мільярд гривень від видобутку бурштину, і обов’язково отримає, хоч би як і хто нам заважав! «Шановні» представники правоохоронних органів, невже ви не зробили висновків із подій Революції Гідності?! Невже ви думаєте, що народ повторить помилку і вам дозволять втекти, як вашим попередникам за режиму Януковича?! Може, ви зупинитеся та задумаєтеся, поки не пізно!


— Дуже сподіваюся, — зауважив наприкінці свого коментаря Ігор Палиця, — що шанований мною Юрій Віталійович Луценко, який на собі відчув повною мірою режим Януковича та його прихвоснів у погонах, не в курсі того, що відбувається, і обов’язково розбереться в законності дій його підлеглих! 

Волинська область.