Делегація з Корецького та Гощанського районів на чолі з головами РДА згаданих районів Сергієм Чернієм та Юрієм Ковальчуком у рамках Меморандуму про налагодження партнерських відносин між Рівненською та Луганською обласними адміністраціями вирушила до Новоайдарського району Луганщини. Вони планують підписати угоди про співпрацю з Новоайдарською РДА Луганщини. Наші земляки хочуть співпрацювати з луганчанами у сфері волонтерської діяльності, обмінюватися досвідом роботи у галузі освіти, культури, охорони здоров’я та інформацією щодо перспектив розвитку аграрно-промислового сектору економіки, соціально-економічного розвитку регіонів.

 

Нагадаємо, в рамках Меморандуму керівники Рокитнівського та Костопільського районів Рівненщини вже уклали угоди про співпрацю з керівниками відповідно Новопсковского та Попаснянського районів Луганської області. А голови Дубенської, Гощанської, Корецької та Костопільської РДА вже побували на Сході України у рамках акції «Не будь байдужим!».

 

Загалом, лише за кілька місяців співпраці вдалося доправити до Луганщини більше 100 тонн гуманітарного вантажу, 30 кубів лісу на відновлення храму, збудовано 2 каплички та встановлено 7 православних хрестів в місцях переходу. Торік майже 500 дітей з Луганщини оздоровилися та провели зимові канікули на Рівненщині.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України