У прифронтовий Сартані практично завершено відновні роботи після нещодавніх лютневих обстрілів. За рахунок міської скарбниці й допомоги металургів відновлено 56 будинків, що постраждали від снарядів і мін унаслідок артобстрілу, почали діяти комунікації селища. «Але найголовніше, — каже голова селищної ради Олександр Куркчі, — усі живі».


Незважаючи на практично постійну канонаду, сартанці все одно намагаються жити звичайним, наскільки це можливо, життям, в якому обов’язково є місце святам і пам’ятним датам.


У сартанській спеціалізованій школі № 8 до 120-річчя створення Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча відкрили меморіальну дошку пам’яті Героя України Володимира Бойка (на знімку праворуч), заслуженого металурга України, багаторічного керівника комбінату.

 


«Тоді, в далекому 1999 році, до Володимира Семеновича звернулися жителі селища із проханням допомогти завершити будівництво школи, яке велося вже десять років, — згадує присутній на відкритті народний депутат України Сергій Матвієнков (на першому плані на знімку ліворуч). — У школі тоді були одні стіни, але в рекордно короткий термін будівництво було завершено. Першого вересня селищні діти почали навчання в новій сучасній школі».
Нині навчальний заклад відвідують майже 800 школярів. 


Маріуполь 
Донецької області.


Фото Сергія АХТИРСЬКОГО.