Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі.  15 лютого.

«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 5:1. Голи: Роббен, 11, Санчес, 30, Левандовський, 53, Алькантара, 56, 63, Мюллер, 88. На 30-й хвилині Санчес не реалізував пенальті (воротар).

«Баварія»: Нойєр, Лам, Мартінес, Гуммельс, Алаба, Алонсо, Відаль, Алькантара, Роббен (Рафінья, 88), Коста (Кімміг, 84), Левандовський (Мюллер, 86). Тренер — Карло Анчелотті.

«Арсенал»: Оспіна, Бельєрін, Мустафі, Косьєльні (Габріель, 49), Гіббс, Коклен, Джака, Езіл, Івобі (Волкотт, 66), Окслейд-Чемберлен, Санчес. Тренер — Арсен Венгер.

Рефері — Мілорад Мажич (Сербія).

Мюнхен. «Альянц Арена».

70 000 глядачів. 6 градусів.

На «Арсенал» «Баварія» має особливий психологічний вплив, під який лондонці потрапили й цього разу, мов кролик до пащеки удава. Хоча команда Арсена Венгера цілком пристойно провела перший тайм. Попри те, що вона пропустила швидкий (дуже ефектний) гол від Роббена. Однак «каноніри» змогли перешикуватися, сміливіше заграли в атаці й зрівняли рахунок завдяки точному удару Санчеса. Спочатку він не реалізував пенальті, програвши дуель Нойєру, але вправно зіграв на добивання.

Здавалося, то був ідеальний розклад для англійського клубу напередодні відповідного домашнього матчу. Однак на другу половину зустрічі мюнхенці вийшли дуже розгніваними насамперед на себе. І буквально стерли опонента на порох.

Відразу після перерви травми зазнав Косьєльні, і втрата класного центрального оборонця вкупі з дивовижним настроєм гравців «Баварії» обернулися для «Арсеналу» справжньою катастрофою. Левандовський, двічі Алькантара та Мюллер, котрий вийшов на заміну, точними ударами відправили в найглибший нокаут суперника, тим самим перетворивши матч у відповідь у Лондоні на формальність. Має статися щось аномальне, щоб німецький клуб розгубив таку величезну перевагу через три тижні.

***

«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Наполі» (Італія). 3:1. Голи: Інсіньє, 8, Бензема, 18, Кроос, 49, Каземіро, 54.

«Реал»: Навас, Карвагаль, Рамос (Пепе, 71), Варан, Марсело, Модрич, Каземіро, Кроос, Родрігес (Васкес, 76), Роналду, Бензема (Мората, 81). Тренер — Зінедін Зідан.

«Наполі»: Рейна, Гюсай, Альбіоль, Кулібалі, Гулям, Зелінський (Аллан, 75), Діавара, Гамшик (Мілік, 83), Кальєгон, Інсіньє, Мертенс. Тренер — Мауріціо Саррі.

Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).

Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 78 000 глядачів. 8 градусів.

Оце так диво! Власник шикарного ірокезу Гамшик зробив передачу в розріз з центра поля, а Інсіньє, побачивши, що Навас перебуває далеко від воріт, наважився на удар метрів з тридцяти. І не дарма, бо м’яч опинився в сітці!

Можна вважати, що початок вийшов складним для господарів. Але «вершкові» оперативно відігралися завдяки голу Бензема. До кінця тайму гра тривала на зустрічних курсах, у якій ближче до успіху був «Реал». А в дебюті другого тайму мадридці вистрілили дуплетом.

Спочатку Кроос фірмовим ударом замкнув шикарну передачу від Роналду, а потім божевільний удар з підбирання вийшов у Каземіро. Саме третій гол, либонь, і надломив «Наполі».

Підсумковий рахунок цілком слушний. Інтрига поки що жива, але вона надто вже млява. Адже «Реал» не з тих, хто дозволяє суперникам позбавляти його здобутого.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.