Учора деякі зарубіжні засоби масової інформації поширили повідомлення про те, що 10 кораблів Військово-Морських сил ЗС України нібито залишили свою базу у Севастополі, а більшість військовослужбовців військових частин Збройних Сил України, дислокованих у Криму, перейшли на бік влади автономії.
Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою «фахівцями» іноземних спецслужб для дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим.
Насамперед Міністерство оборони України інформує, що згаданого у поширених повідомленнях поняття «Чорноморський флот України» не існує.
Усі кораблі Військово-Морських сил Збройних Сил України, які перебувають на своїй головній базі у Севастополі, не залишали Севастопольської бухти.
Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних Сил України виконувати відмовляються.
Російські військові автомобілями блокують в’їзд на територію Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби України в Балаклаві.
Фото Миколи МАГДИЧА.