Новим головою Донецької обласної державної адміністрації став голова ради директорів корпорації «ІСД» Сергій Тарута (на знімку внизу). Цю новину підтвердив у розмові з кореспондентом «Голосу України» сам бізнесмен. 
— Є прохання дати сигнал Донецькій області і консолідувати навколо єдиної України. Для мене це найважче рішення, я ніколи не хотів (бути в політиці. — Авт.) і відмовлявся вже багато-багато разів. Для мене це — як на ешафот, чесно кажучи. Я ж не можу бути і в бізнесі, і тут. Але заради порятунку повинен сформувати команду, щоб заспокоїлася ситуація, а потім уже йти.
— Складне рішення, але воно пов’язане лише з ситуацією. Ми розуміємо, що це — проросійський сценарій, і не хотілося б, щоб ми мали реальну проблему розколу. Навіть не розколу: я не вірю в розкол, але переконаний, тоді б настав хаос. Насправді абсолютна більшість східного регіону не мислить себе в Росії, а бачить у зовсім іншій, цивілізованій європейській країні. Спекуляції навколо цього питання тиражуються медійно і подаються з точки зору російського глядача, російського політикуму як місія із порятунку. Не потрібно нас рятувати — ми самі себе врятуємо, ви лише не заважайте.
Співрозмовник запевнив, що не займатиметься бізнесом на посаді очільника регіону. На запитання, чи спілкувався він із представниками регіональної бізнес- та політичної еліти перед тим, як дати згоду очолити область, Сергій Тарута відповів так:
— Вони і просять мене. І Київ, і з іншого боку просять.
— Чи була у вас розмова із цього приводу з Рінатом Ахметовим?
— І з Ахметовим зокрема.