Вийшов у світ 8000-й номер Млинівської районної газети «Гомін»! А перший номер газети вийшов у світ 4 квітня 1945 року.

 

На редакційній планерці у колективі пом’янули тих, хто стояв біля витоків видання і відійшов у засвіти. Приміщення районної газети відлунює кроки працівників, яких журналістський азарт виштовхував із робочих кабінетів і домашнього затишку в гущу цікавих і важливих подій, щоб донести новини людям. Без сумніву, таких журналістів-непосидів було багато. І життєпис кожного – віха в долі редакційного колективу.

 

Із вдячністю згадали чолових редакційних колективів: Василя Греля, Ганну Павлову, Валерія Сидорука, Леоніда Станька, Василя Худика…

 

Редакційна пам’ять зафіксувала часи, коли в районці працювало півтора десятки фахівців: незабутні випусковий редактор Роман Станько, коректор Олександра Місюра, багаторічний фотолітописець ріднокраю Михайло Засадко, відповідальний секретар Галина Моренець, коректор Кіра Ковалевська. Нині вони – за межею життя, але газетярські доробки і почерк – вічні свідки їхнього творчого буття.

 

У ті роки з письменницько-журналістського вирію цікаві і навіть захоплюючі доробки приносив у редакційну кухню заступник редактора Євген Цимбалюк. Тішила розмислами на морально-етичні теми Галина Руденко, а самобутніми публікаціями втримував читацький інтерес Олександр Жогло.

 

У ювілей згадали і колишнього завідуючого відділом редакції газети Валентина Манаєнкова – після «млинівського творчого старту» його талант розкрилився на сторінках обласних видань, у книгах поезій. А ще він залишився в пам’яті млинівчан, як дотепний віршотворець: епіграфи авторства Манаєнкова і досі на вустах шанувальників його творчості.

 

Цікавим і багатообіцяючим був старт у журналістиці Василя Шевчука. Пам’ятають у районі і районці Марію Мілентіївну та Івана Яковича Десяків – чи не єдине подружжя в історії видання, яким не було тісно в одному творчому гурті. Із закутків минувшини випливають постаті Петра Заболотного, Омеляна Гавриліва, Антона Лісничого, Петра Плевака, Олександри Гречко, Миколи Березюка, Ельвіри Секели, Петра Вільчинського та інших майстрів слова, зафіксованих у літописі нашого видання. Померлим – вічна пам’ять. Живим – низький уклін.

 

«Гомін» зразка 2017 – це, лишень п’ятеро фахівців (на знімку): головний редактор, його заступник Ольга Райко, відповідальний секретар Олександр Жогло, майстер комп’ютерної верстки Сергій Гусар, головний бухгалтер Зоя Гусар.

 

Віталій ТАРАСЮК,
головний редактор газети «Гомін».

Фото надане автором.

 

Млинів Рівненської області.

 

Голос України