Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрівся в неділю з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ Грецької Республіки Евангелусом Венізелосом (на знімку).
Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні, особливу увагу приділивши подіям у Криму.
Голова Верховної Ради України повідомив, що українська сторона «звернулася до своїх партнерів та країн — гарантів територіальної цілісності та безпеки України, згідно з Меморандумом 1994 року, з проханням виконати свої зобов’язання по відношенню до нашої країни».
У свою чергу Е. Венізелос наголосив, що для Греції питання територіальної недоторканності та недоторканності кордонів — «надзвичайно чутлива тема». Тому, підкреслив Віце-прем’єр-міністр, «ми повністю розуміємо Україну і всіляко підтримуватимемо її позицію».
Крім того, за словами Е. Венізелоса, Україна є, «безперечно європейською державою, тому надзвичайно важливо, щоб Вільнюські угоди були реалізовані, і Угода про Асоціацію була нарешті підписана». «Підписання цієї Угоди — не кінець шляху України до Європи, а лише його початок», — додав він.
О. Турчинов повідомив, що уряд скасував постанову «Януковича-Азарова» про припинення європейської інтеграції України. «Колишнє керівництво спробувало заблокувати наш рух до Європи, але питання євроінтеграції — це один із наших пріоритетів», — підсумував він.
Прес-служба Верховної Ради України.