Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та урядовці вчора взяли участь у молебні за загиблими під час трагічних подій на Майдані. Він проходив у столичному Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.


Із самого ранку глава держави звернувся до громадян з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. «Ми вшановуємо пам’ять наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися», — сказав він.


Самовідданість і жертовність лицарів Майдану, за словами П. Порошенка, пробудили наш патріотичний дух та показали всім, що є цінності, дорожчі навіть за власне життя. Імена героїв назавжди в когорті славних українських звитяжців, наголосив Президент. А незабаром їх викарбують на величному Меморіалі у столиці, пообіцяв він.


Подвиг Небесної Сотні Петро Порошенко назвав «національною гордістю». «Ми обов’язково втілимо мрію героїв у реальність, — сказав він. — Ми переможемо! Слава Україні! Слава її героям!»


Звернувся до українців і Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов. «Важливо, щоб пам’яттю героїв не прикривали політичну кон’-юнктуру та екстремізм, так само як і бездіяльність та зраду, — наголосив він. — Герої Небесної Сотні віддали свої життя, щоб Україна була незалежною, демократичною та європейською. Наш обов’язок — зробити все для цього!»


Мешканці та гості столиці вчора також вшановували пам’ять тих, хто три роки тому склав життя на центральних вулицях мирного міста. Люди приносили квіти до місць розстрілів та молилися тут під час панахид за душі загиблих, брали участь у ході місцями, де розгорталися трагічні події. Сотні голів схилилися у хвилині мовчання на алеї Героїв Небесної Сотні.


Вл. інф.