Футбол. Як відомо, завтра на ОСК «Металіст» у Харкові о 22.05 розпочнеться матч у відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи між донецьким «Шахтарем» та іспанським клубом «Сельта». Нагадаємо, що тиждень тому у Віго першу зустріч виграли «гірники» — 1:0.


Приліт нашого суперника до центру Слобожанщини очікується сьогодні о 14.00. Мешкатимуть іспанці в готелі Superіor Golf and Spa Resort. Прес-конференцію тренера гостей Едуардо Беріссо заплановано на 18:30. Тренування команда з Віго розпочне о 19:00.


Іспанцям необхідні шість одиниць транспорту — для команди, преси, клубного менеджменту, офіційних осіб та окремо для багажу. Також «Сельта» попросила поліцейський ескорт на весь період перебування в Україні.


У райдері «Сельти» зазначено тренувальний реманент, одні переносні ворота, 25 м’ячів, три масажні столи, свіжі фрукти, 100 літрів мінеральної води в півлітрових пляшках, 10 кілограмів льоду в день тренування й ще 10 кілограмів — у день матчу, а також чай, каву та молоко.


Прогулятися Харковом футболісти іспанської команди матимуть змогу в день матчу. А після нього (на 3:30) заплановано виліт «Сельти» додому.


Є інформація, що на трибунах «Металіста» гостей підтримають 200 уболівальників. Серед них — 150 осіб першої категорії (менеджмент клубу, спонсори та інші офіційні персони) і ще 50 фанатів.


«Сельта» заздалегідь викупила квитки для своєї групи підтримки, і в Україну вона прилетить чартерним рейсом.


***


У «Шахтаря», котрий традиційно зупиняється в Premіer Palace Hotel Kharkіv, зрозуміло, є власні плани на передматчевий період. Сьогодні о 16:30 на запитання журналістів відповідатимуть наставник «гірників» Паулу Фонсека і 24-річний оборонець Іван Ордець. До речі, футболіст 18 лютого одружився із чарівною Єлизаветою. Пара розписалася в столиці. З чим і вітаємо молодят.
О 17:00 донеччани розпочнуть тренування на ОСК «Металіст» (протягом перших 15 хвилин за заняттям дозволено спостерігати журналістам).


***


До речі, головний агроном донецького «Шахтаря» Максим Кобзін розповів про підготовку газону на «Металісті» до завтрашнього та інших домашніх матчів «гірників»:
— Поле накрите. Трава перебуває під плівкою. Стан газону на цей період року — добрий. Ми поставили нідерландські установки, які заміняють сонце. Використовуємо їх у тіньовій частині стадіону. Перед матчем забираємо. Між поєдинками викочуємо. Так буде до кінця березня. Ми повинні забезпечити максимально рівну поверхню. Все це буде підготовлено також на завтра.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.