Російсько-окупаційні війська за добу (станом на 21.02) 74 рази відкривали вогонь по українських позиціях. За цей час, за даними штабу АТО, супротивник дещо зменшив кількість обстрілів з важкого озброєння.


«Ніч минула неспокійно. Якщо вчора (у понеділок. — Авт.) можна було говорити про незначне зниження ескалації конфлікту, то сьогодні цього вже сказати не можна. Вчора (20.02) найважче, що використовували бойовики, — це гранатомети, то сьогодні на маріупольському напрямку зі 120 мм мінометів обстрілювали Широкине, із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — Гнутове, Водяне, Павлопіль, Широкине. По Тарамчуку били із БМП. На донецькому напрямку застосовували міномети 82-го калібру. Обстрілювали Авдіївку. А із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — Луганське», — повідомив у телеефірі керівник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін.


Одночасно з ескалацією ситуації на передовій у Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) продовжують розробляти план повного припинення вогню й відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Про це повідомляє українська сторона СЦКК.


«На виконання політичних рішень за результатами засідання Тристоронньої контактної групи 15 лютого 2017 року нині триває вироблення порядку й узгодження плану з виконання цих рішень. Ідеться про повне припинення вогню й відведення важкого озброєння від лінії розмежування», — зазначено в повідомленні.


Своєю чергою депутат Європарламенту Ребекка Хармс під час своєї поїздки на Донбас 20 лютого задокументувала докази злочинів російських окупантів в Авдіївці для передачі їх Міжнародному трибуналу ООН. Про це проінформувала вчора на брифінгу речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.