Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 21 лютого.

«Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 2:4. Голи: Ньїгес, 17, Грізманн, 25, Белльарабі, 48, Гамейро, 59 (п), Савич, 68 (у власні ворота), Торрес, 86.

«Байєр»: Лено, Генрігс, Драгович, Топрак, Венделл, Арангіс, Кампл, Белльарабі (Погьянпало, 66), Брандт (Бейлі, 89), Гавертц (Фолланд, 56), Ернандес. Тренер — Роджер Шмідт.

«Атлетіко»: Мойя, Врсалько, Савич, Гіменес, Луїс, Коке, Габі, Ньїгес, Карраско (Торрес, 78), Грізманн (Корреа, 78), Гамейро (Томас Парті, 71). Тренер — Дієго Сімеоне.

Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).

Леверкузен. «Бай-Арена». 29 300 глядачів. 10 градусів.

Господарям — досить сильній і вишколеній команді — мадридський «Атлетіко» виявився не по зубах. Як засвідчила зустріч, гості краще підготувалися до гострого протистояння.

Тренер переможців Дієго Сімеоне поділився враженнями від матчу з «фармацевтами»:

— Ми розуміли, що можемо створити правоногим оборонцям «Байєра» серйозні проблеми, якщо атакуватимемо через фланги. Так і сталося. У другому таймі суперник зміг нав’язати нам боротьбу, але загалом ми задоволені підсумком зустрічі. Гамейро видав один зі своїх найкращих матчів у складі «Атлетіко». Грізманн також був дуже гарний. Тепер я можу повернутися до Мадрида з великою посмішкою на обличчі...

***

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Монако» (Франція). 5:3. Голи: Стерлінг, 26, Фалькао, 32, 61, Мбаппе, 40, Агуеро, 58, 71, Стоунз, 77, Сане, 82. На 50-й хвилині Фалькао не реалізував пенальті (воротар).

«Манчестер Сіті»: Кабальєро, Фернандіньо (Сабалєта, 62), Отаменді, Стоунз, Санья, Яя Туре, де Брейне, Сільва, Сане, Стерлінг (Навас, 89), Агуеро (Фернандо, 87). Тренер — Госеп Гвардіола.

«Монако»: Субашич, Сідібе, Глік, Раджі, Менді, Фабіньо, Бакайоко (Дірар, 88), Сілва (Моутіньо, 84), Лемар, Мбаппе (Жермен, 79), Фалькао. Тренер — Леонарду Жардім.

Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Манчестер. «Етігад». 53 351 глядач. 10 градусів.

Фантастичну гру подарували учасники матчу. Глядачі побачили все: гостре протистояння і класний футбол, вісім забитих м’ячів, два дублі, десяток жовтих карток і нереалізований пенальті. Але цей поєдинок, мабуть, не визначив підсумкового переможця протистояння. «Монако» здаватися не збирається й сподівається, що його турнірний шлях ще не завершено. Тому з нетерпінням чекатимемо матчу у відповідь 15 березня з надією, що і він буде також яскравим і захопливим.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.