До Дніпра з’їхалися 200 творчих особистостей, щоб взяти участь у першому форумі «Креативні індустрії для розвитку територій». Усі вони переконані, що нову економіку будують ті, хто використовує знання, уяву та творчу енергію, тож і вирішили поділитися цікавими ідеями та знайти нових партнерів. У програмі форуму — презентація проектів, майстер-класи, спілкування.

Влада Дніпропетровщини переконана, що саме у творчому підприємництві — великий потенціал. Креативна індустрія — це ідеї, які є інтелектуальною власністю та приносять прибуток. І напрямів тут чимало — вироби майстрів, упаковка, оригінальні меблі, мистецтво.

Креативна індустрія, а саме підприємництво у сферах, пов’язаних з творчістю, народилась у Західній Європі 15 років тому, нині активно просувається і в Україні. В її основі — креативна ідея. На цьому можна побудувати гарний бізнес, — переконаний голова громадської організації «Центр культурного менеджменту» зі Львова Ігор Савчак.

Дніпропетровщина — великий індустріальний регіон. Тут є чимало промислових приміщень, які не використовуються. Тож вони можуть стати місцем зустрічі для художників, фотографів, музикантів, де б вони могли обговорювати проекти, втілювати їх в життя, налагоджувати контакти і разом створювати щось нове, — вважає громадська активістка з Кривого Рогу Аліса Гнадюк.

Протягом 2017—2018 років у Дніпрі відбудеться ще чотири такі форуми.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.