Делегація на чолі із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко відвідала Мазовецьке воєводство Республіки Польща, де зустрілася з віцемаршалком воєводства Яніною Евою Ожеловською, яка входить до складу Спільного Моніторингового Комітету Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Польській колезі презентували рівненські проекти, що стали учасниками згаданої Програми.

 

«На цей рік погоджено 10 проектів, в яких головним бенефіціаром виступає Рівненщина. Ще в 46 проектах наша область бере участь», – сказала Світлана Богатирчук-Кривко.

 

Серед поданих – проекти, спрямовані на створення спільної стратегії транскордонного співробітництва, скорочення часу реагування пожежно-рятувальних підрозділів, поліпшення туристичної привабливості, удосконалення інфраструктури аеропортів, електротранспорту та боротьбу з поширенням туберкульозу. Ці проекти, частка у дофінансуванні яких Євросоюзом складає 90 відсотків, сприятимуть розвитку Рівненщини.

 

А ще сторони узгодили співпрацю у сфері впровадження альтернативних джерел енергії, що передбачає навчання та ознайомчі візити для експертів; домовилися про участь Рівненщини у Міжнародній туристичній виставці, де область зможе представити свій туристичний потенціал; рівненські фермери на традиційному в Польщі святі врожаю презентують свій стенд та зможуть перейняти польський досвід.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото надане прес-службою РОДА.

 

Рівне.

 

Голос України