Рівненські атомники -- слюсар енергоремонтного підрозділу Віктор Ільїних та начальник відділу підготовки та проведення ремонтів Микола Пономаренко відзначені державними нагородами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Грамоти провідним енергетикам вручив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

 

На знімках:

 

генеральний директор РАЕС Павло Павлишин
вручає Грамоту ВРУ
слюсарю енергоремонтного підрозділу
Віктору Ільїних;

 

начальник відділу підготовки та проведення ремонтів
Микола Пономаренко
нагороджений Почесною грамотою Кабміну.

 

Загальний трудовий стаж Віктора Ільїних, нагородженого Грамотою Верховної Ради України, на РАЕС становить майже 30 років. Юрій Саворона -- начальник цеху, де працює слюсар, зазначив, що Віктор Олексійович є спеціалістом з великим багажем знань у сфері атомної енергетики та із задоволенням працює з молоддю, передаючи їй досвід. Під керівництвом Віктора Ільїних виконувалися складні та відповідальні роботи, а саме -- ремонт всіх типів насосів реакторного відділення, в рамках підготовки до пуску блоку №4. Ним розроблена та впроваджена не одна раціоналізаторська пропозиція щодо підвищення якості виконуваних робіт при ремонті насосів реакторного відділення блоків №3, 4. В 2004 році після пуску енергоблоку №4 Віктора Олексійовича обрано бригадиром виробничої бригади. Під час виконання ремонту насосного обладнання реакторного відділення, а також в період проведення ППР енергоблоків №3,4 він був виконавцем робіт з ремонту головних циркуляційних насосів та насосів систем, важливих для безпеки. Після виконаного ним ремонту агрегати працюють безвідмовно впродовж усього післяремонтного гарантійного терміну експлуатації. Крім того, Віктор Олексійович брав участь у бойових діях в Афганістані.

 

За вагомий внесок у забезпечення сталої роботи електроенергетичної галузі, сумлінну працю та високий професіоналізм відзначено Почесною грамотою КМУ начальника відділу підготовки та проведення ремонтів Миколу Пономаренка.

 

Загальний трудовий стаж М. Пономаренка на РАЕС складає більше 30 років. Він пройшов шлях від оператора реакторного відділення до начальника ВППР, який очолює вже 19 років. На всіх етапах виробничої діяльності зарекомендував себе технічно грамотним, висококваліфікованим фахівцем, здібним організатором. Завдяки його зусиллям у напрямках організації підготовки планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків створена чітка система планування ремонтних робіт, впроваджений системний метод аналізу виконаного обсягу та система суворого обліку й аналізу ремонтних робіт. Микола Іванович є головним ініціатором і виконавцем реалізації проектів з «Удосконалення діяльності «Ремонт» в частині розробки ремонтної документації покрокового виконання ремонтних робіт», згідно з вимогами ВАО АЕС, «Впровадження стратегії ремонту ТМО 4-го класу безпеки ВП РАЕС за технічним станом», «Оптимізації тривалості ППР енергоблоків ВП РАЕС, який збудований на передовому світовому досвіді». За багаторічну плідну працю його занесено на Дошку Пошани РАЕС, нагороджено Листом подяки та Почесною грамотою Компанії, нагрудними знаками: «Відмінник енергетики України», «Відмінник атомної енергетики», «Почесний працівник атомної енергетики».

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.