Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі у відповідь. 27 лютого.

«Валенсія» (Іспанія) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:0. Перший матч — 2:0.

«Валенсія»: Алвес, Перейра, Кошта (Сендерос, 66), Матьє, Бернарт, Парехо, Кейта, Мічель (Барраган, 75), Картабія (Португес, 82), Алькасер, Варгас. Тренер — Гуан Антоніо Піцці.

«Динамо»: Рибка, Сілва, Хачериді, Драгович, Макаренко, Велозу, Вукоєвич, Ленс (Гусєв, 77), Аруна (Безус, 66), Ярмоленко, Ідейє (Мбокані, 70). Тренер — Олег Блохін.

Рефері — Деніз Айтекін (Німеччина).

Валенсія. Стадіон «Месталья». 15 000 глядачів. 12 градусів.

З квартету українських клубів, представлених у Лізі Європи, «Динамо» було в найскладнішому становищі. 

Відіграти два м’ячі, пропущені тиждень тому в Нікосії, погодьтеся, було справою нездійсненою, враховуючи готовність київського клубу, позбавленого ігрової практики.

Утім, справжні професіонали, попри обставини, зобов’язані битися до останньої миті. 

Блохін порівняно з першим матчем проти «кажанів» перебудував лінію атаки, якою був особливо незадоволений. 

На «Местальї» єдиний форвард Ідейє мав солідну підтримку. Під ним на флангах діяли Ярмоленко і Ленс, у центрі — Аруна.

До позитивних змін варто віднести й появу в центрі оборони Хачеріди. Схоже, ставку роблять на Рибку, котрий замінить серйозно травмованого Шовковського.

Довелося здійснити кадрові зміни і Піцці. Адже в складі «Валенсії» виникли проблеми через велику кількість травм основних гравців. Але наставник господарів обмежився лише двома замінами: замість Жонаса з перших хвилин вийшов Варгас. На лівому фланзі атаки діяв Феде Картабія, а Парехо змістився на місце Фуего в опорну зону.

У першому таймі обидві команди показали атакувальний футбол, однак більше пристрілювалися, ніж серйозно загрожували воротам один одного. До речі, кияни вперше у площину влучили лише на 32-й хвилині (Аруна). А перед цим небезпечно зі штрафного бив Велозу і ледве не поцілив у «дев’ятку».

Були моменти й у валенсійців. Вони навіть забили (Алькасер), але рефері зафіксував положення поза грою. В інших випадках рятував Рибка. На жаль, у першому таймі якимось інертним був Ярмоленнко. Малоефективно діяв Ідейє. Щоправда, у другій половині команди були жвавішими. Найнебезпечніший момент організував Велозу, але потужний удар португальця здалеку прийняла поперечина. Перед цим у складі «Динамо» з’явилися Безус і Мбокані, але, як і на Кіпрі, умови на полі диктувала «Валенсія». У першому матчі «кажани» змогли на останніх хвилинах додати у швидкості. А вдома вони успішно впоралися з атаками киян. Але їхнього потужного штурму наприкінці зустрічі ми так і не побачили.

— Думаю, наша команда мала зовсім інший вигляд порівняно з першим матчем проти «Валенсії», — зауважив після гри Олег Блохін. — Нам вдалося створити супернику великі проблеми. Були моменти, але не доводили їх до кінця. Безперечно, на наших діях позначається те, що ми поки не граємо у національному чемпіонаті. Помилки, яких припустилися в першій зустрічі, вважаю, ми виправили. Команда намагалася пресингувати, створювати супернику проблеми. Думаю, ми ні в чому не поступилися «Валенсії» на її полі. Я повністю задоволений командою.

...Як кажуть, кожен має право на своє бачення і власну думку.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Валенсії).

Момент зустрічі на «Местальї».

Фото Володимира КОТЛЕНКА (з Валенсії, спеціально для «Голосу України»).