Днями стартувала програма «Майбутнє залежить від нас» ГО « Українська федерація «Здоровий спосіб життя». Ця програма, у якій взяли участь зірки українського спорту, передбачає спортивно-патріотичне виховання молоді. Презентувала її президент організації Власта Шовковська.

Фото надане організаторами.

— Ми, спортсмени-професіонали, передусім громадяни, які усвідомлюють, що майбутнє країни — це її діти. А яким буде це майбутнє, залежить і від нас також, — зазначила Власта Шовковська. — Маємо докласти максимум зусиль для виховання сильних, здорових, фізично розвинених та патріотично налаштованих дітей. Програма «Майбутнє залежить від нас» — це поєднання традицій виховання молоді, які споконвіку були в українському суспільстві, та сучасних методик тренування і виховання спортсменів. Наші вихованці мають усвідомити, що саме вони — ті, від кого залежить майбутнє нашої країни.

Першими учасниками проекту стали діти з прийомних сімей та вихованці дитячих будинків сімейного типу, які проживають у «СОС Дитячі містечка» у Броварах Київської області. Вони отримали можливість півроку безплатно займатися плаванням із професійними тренерами та кураторами програми.

Перше заняття для них провів багаторазовий чемпіон, рекордсмен світу та Європи з плавання Олег Лісогор. Діти були у захваті від спілкування з легендою українського спорту. Як зазначив сам спортсмен, приклад та підтримка професіоналів заохочують, дають силу та наснагу для дітей досягати висот не лише в спорті, а й у житті. І діти, і їхній відомий тренер залишилися задоволені заняттям і сказали, що уже чекають на наступне.

— Заздрю своїм вихованцям, адже у мене в дитинстві не було таких чудових тренерів, — зазначив директор «СОС Дитячі містечка» Андрій Чуприков.

Сергій СУЛИМА.