Жителям Київської області


Шановні друзі!


Прийміть щирі вітання з нагоди 85-ї річниці утворення Київської області.


По обидва береги могутнього Дніпра розкинулась Київщина. Про давню історію краю свідчать археологічні пам’ятки трипільської, черняхівської, лебедівської та софіївської культур.


Київська область, будучи центральним регіоном України, завжди перебувала у вирі історичних подій. І сьогодні ваші земляки захищають територіальну цілісність нашої держави від російсько-терористичної агресії на сході країни. Наша глибока вдячність кожному з героїв!


Київська земля добре знана у світі не лише своїм минулим, а й сьогоденням. Київщина як одна з провідних областей нашої держави зі своїм могутнім потенціалом у промисловості та сільському господарстві є реальним гарантом швидкого економічного зростання, означеного ринковими перетвореннями.


Пам’ятаймо, що життя нашої квітучої України стане таким, яким ми самі його зробимо! І я вірю, що плани, спрямовані на розвиток Київщини, будуть успішно реалізовані спільними зусиллями влади та громади.


У цей урочистий день хочу подякувати кожному за збереження нашої історії, за продовження і збагачення традицій та побажати всім вам миру, міцного здоров’я, щастя, злагоди і достатку в єдиній, могутній Україні.


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.


Жителям Харківської області


Шановні друзі!


Прийміть найщиріші вітання з нагоди 85-ї річниці утворення Харківської області.


Славетне минуле і гідне сьогодення поєднав у собі літопис Слобожанщини. Харківська область — мальовничий і благодатний край, де живуть обдаровані та працьовиті люди, які люблять рідну землю, пам’ятають історію своїх предків і зберігають їхню спадщину.


Нині Харківщина є одним із провідних промислових, сільськогосподарських, наукових і культурних регіонів України. Далеко поза її межами відомі підприємства з випуску енергетичного устаткування, літакобудівної, верстатобудівної, паливної, радіоелектронної, хімічної, фармацевтичної, харчової та легкої промисловості. Ваша область співпрацює з багатьма країнами світу, і, що дуже важливо для України, ці відносини динамічно розвиваються.


Тож зичу всім жителям уславленого краю міцного здоров’я, невичерпної енергії та процвітання, нових досягнень, щедрої та світлої долі, миру і злагоди, родинного щастя й достатку в єдиній, могутній Українській державі!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.


Жителям Дніпропетровської області


Шановні друзі!


Прийміть найщиріші вітання з нагоди 


85-ї річниці утворення Дніпропетровської області.


Яскрава історія дніпропетровської землі — частина безсмертної історії нашої України. Це величні роки становлення, зміцнення, важких воєнних випробувань, повоєнної відбудови, твердого поступу вперед і вже у наші дні — утвердження та оборони Незалежної України.


Традиційно Дніпропетровська область була й залишається промисловим серцем України, центром точного машинобудування, високих космічних технологій, надпотужною базою металургійної галузі й гірничорудного видобутку, регіоном найродючіших чорноземів.


На неповторному Придніпров’ї, овіяному легендами скіфських поселень і козацькою славою, живуть працьовиті, відкриті й розумні люди, які результатами своєї праці, своїм дієвим патріотизмом наочно демонструють любов до рідного краю, прагнення зберегти і продовжити кращі історичні та культурні традиції, що складають славу Дніпропетровщини.


Нехай і далі міцніє та розвивається Дніпропетровська область на благо громадян! Від усієї душі бажаю всім вам міцного здоров’я, нових трудових звершень, гідного життя, миру, злагоди та достатку в єдиній, вільній та могутній Україні!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.


Жителям Одеської області


Шановні друзі!


Щиро вітаю вас із знаменною датою — 85-ю річницею утворення Одеської області.


Благодатний край, який простягається від Південного Бугу до Дунаю, від Південного Поділля до Чорного моря, завжди славився своїми традиціями, колоритом та розмаїттям культур.


Сьогодні Одеська область — головні морські ворота держави, провідний регіон за рівнем розвитку морегосподарського комплексу і галузей, пов’язаних із використанням ресурсів моря і світового океану.


Варто відзначити, що Причорномор’я, маючи надзвичайно різноманітні ресурси, впевнено посідає одне з чільних місць у розбудові туристичної інфраструктури. Одещина завжди привітно приймає гостей на своїх курортах, зачаровуючи своєю самобутністю.


Самовідданою працею кожного з вас створено регіон, де розвинуто і сільське господарство, і промисловість. Переконаний, що ви й надалі примножуватимете досягнення, реалізуючи туристичний та економічний потенціал Одещини.


Щиро вдячний усім жителям за працелюбність, професіоналізм, плідну працю, вміння жити й працювати на благо України.


Бажаю всім вам відмінного здоров’я, добробуту та сімейної злагоди, миру та процвітання!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.


Жителям Вінницької області


Шановні друзі!


Прийміть щирі вітання з нагоди 85-ї річниці утворення Вінницької області.


Вінниччина витримала чимало випробувань, але вистояла у вирі змін і лихоліть. І на сьогодні це потужний індустріально-аграрний регіон, житниця нашої держави.


Землі Поділля є глибоко самобутніми та разом із тим містять у собі кращі риси культур народів і країн, які мали вплив на Вінниччину впродовж тривалого часу.


Найбільшою гордістю та окрасою регіону є мешканці Вінниччини, які, не втративши власної автентичності та залишаючись вірними собі та своїй історії, піклуються про розвиток і стабільність рідного краю. Водночас Вінницька область живе єдиним економічним, політичним і культурним життям з усією Україною.


У цей знаменний день бажаю всім вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди, миру. Будьте мужніми та сильними, такими, як наші пращури, що змогли відстояти й розбудувати для нас мальовничий та життєдайний український край — Вінниччину!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.