Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 19-й тур.


25 лютого. «Зоря» — «Динамо». 1:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 3 800 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Бонавентуре, 4 — Гармаш, 15, Бесєдін, 29. Вилучено Опанасенка («Зоря», 86, два попередження).


«Олімпік» — «Сталь». 0:0. Львів. «Арена Львів». 167 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве).


«Олександрія» — «Волинь». 6:0. Олександрія. КСК «Ніка». 2 114 глядачів. Рефері — Кривоносов (Київ). Голи: Грицюк, 15 (п), Куліш, 27, 70, 88, 90+2, Задерецький, 45 (автогол). Вилучено Діденка («Волинь», 75, два попередження).


26 лютого. «Зірка» — «Дніпро». 1:1. Кропивницький. «Зірка». 2 771 глядач. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Сітало, 11 — Ротань, 42. Вилучено Вакулка («Дніпро», 90, два попередження).


«Чорноморець» — «Карпати». 1:0. Одеса. «Чорноморець». 5 621 глядач. Рефері — Абдула (Харків). Гол: Смирнов, 73.


«Шахтар» — «Ворскла». 2:1. Харків. ОСК «Металіст». 5 058 глядачів. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Коваленко, 63, Феррейра, 90 — Хльобас, 27.


В одному з перших двох матчів другої половини турніру ми одразу стали свідками напруженого протистояння. Адже в Запоріжжі зійшлися команди, котрі борються за медалі.


Зустріч мала дуже високий ігровий градус: з першої і до останньої хвилини тривала гостра і безкомпромісна боротьба. Швидкий гол забили господарі, але великого зиску від цього не отримали. Адже кияни різко перебудувалися і з відповіддю не забарилися. А невдовзі й уперед вийшли. Цей рахунок не змінився, бо в другому таймі ніхто не забивав. Але гостроти на полі не поменшало.


***


На радість нечисленній групі вболівальників із великим рахунком на користь господарів завершився поєдинок в Олександрії. Особливої похвали заслужив Станіслав Куліш, котрий забив чотири м’ячі!


***


Кожна перемога — то завжди подарунок наставнику. Але звитяга «Чорноморця» особлива. Їхній керманич Олександр Бабич офіційно став тренером команди, бо нарешті завершив навчання за програмою «PRO» — диплом УЄФА й отримав ліцензію міжнародного зразка. І вперше в такому для себе статусі він привів команду до перемоги.


***


У середині першого тайму матчу в Харкові вперед вийшли гості. Коли сталася обрізка в центрі поля, відмінно зіграв динамівський дует (орендовані полтавчанами гравці). Мякушко вивів Хльобаса на ворота, а той майстерно перекинув м’яч через П’ятова, який вийшов задалеко з воріт.


Лише ціною неабияких зусиль лідер чемпіонату, котрий зазнав помітного морального удару на міжнародній арені, вже в другому таймі зрівняв рахунок. Але було зроблено лише частину справи, треба було ще забивати. Та «гірникам» ніяк не вдавалося завдати влучного удару. Все йшло до нічиєї, бо ігровий час завершувався.


І тоді слово взяв аргентинський дует форвардів «Шахтаря». Спочатку пробив з-за меж карного майданчика Бланко Лещук, Шуст відбив м’яч, але на добивання наспів Феррейра.