Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розпочав офіційний візит до Японії. В інформації Міністерства закордонних справ Японії повідомляється, що під час свого візиту голова Верховної Ради «проведе бесіду з кронпринцем» — спадкоємцем імператорського престолу Нарухіто, головою палати представників японського парламенту Ошіма Тадаморі, головою палати радників парламенту Дате Чюічі. «Це перший візит Андрія Парубія, і ми сподіваємось, що він поглибить дружбу між нашими країнами», — йдеться в офіційному повідомленні міністерства.


Програма побудована так, що основні зустрічі починаються у вівторок. Тож є можливість трохи познайомитися з країною, яка, незважаючи на географічну віддаленість, стала надійним другом України, важливим стратегічним партнером. Країною, підтримку якої Україна продовжує відчувати в усіх сферах, і насамперед — економічній.

 

Знайомство з Японією члени української делегації почали з міста Камакура. Про це Андрій Парубій повідомив і в своєму мікроблозі у Твіттері.


«З послом України в Японії Ігорем Харченком та народним депутатом Леонідом Ємцем відвідали місто Камакуру», — написав глава парламенту.


Камакура — одне з найдавніших міст Японії, засноване ще 1192 року. Відомий історичний центр країни, розквіт якого припадає на епоху шьогунатів. Славиться численними храмами й музеями, а також найбільшою в Японії статуєю Будди — просто неба.


Звідси українська делегація вирушила на військову базу Йокосука Морських сил самооборони Японії, де ознайомилася з сучасним розвитком військово-морського флоту Японії, а також історичною реліквією — колишнім флагманом імператорського флоту часів російсько-японської війни, дбайливо відреставрованим нині, кораблем-музеєм — броненосцем «Мікаса».


А вже у вівторок зранку Голову Верховної Ради чекають в Токіо, в японському парламенті. Перша зустріч — з головою комітету закордонних справ та оборони палати радників японського парламенту Уто Такаші.

Токіо.


***


На запрошення командування Морських сил самооборони Японії Голова Верховної Ради України відвідав морську базу Йокосука і корабель Терудзукі.

 


На знімку: Надзвичайний та Повноважний Посол України в Японії Ігор Харченко, народний депутат України Леонід Ємець, Голова Верховної Ради Андрій Парубій і представники японської сторони.


Фото зі сторінки Андрія Парубія у Твіттері.