Коли у відповідь на ситуацію в Києві в Луганську розпочався ажіотаж навколо продуктів харчування і полиці окремих супермаркетів буквально спорожніли,  голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк звернувся до мешканців із проханням не піддаватися безглуздій паніці. Він запевнив, що в області сьогодні немає проблем з постачанням товару першої необхідності, а виробників продовольства і торговців попросив не наживатися на тимчасовому попиті.
Зростання цін на основні продукти харчування не сталося, хоча на початку року, як це, втім, і прогнозувалося, овочі справді подорожчали. Особливо підвищилася ціна на картоплю. Сьогодні за один кілограм улюбленого всіма продукту на ринку правлять 7—10 гривень; у супермаркетах дешевше — до 7 гривень, однак її якість залишає бажати кращого. Слідом за картоплею по дорожнечі — цибуля. Причому невдалий урожай минулого року вже заздалегідь сформував її вартість на перспективу: з одного боку, ціна в 7—8 гривень була очікувана, але з другого, вона не відповідає якості продукту — переважно цибуля мокра, гнила, і це, незважаючи на те, що й на ринку, і в супермаркетах її перебирають, перш ніж запропонувати покупцеві. З якістю моркви можна погоджуватися, однак не з її ціною — від 6 до 8 гривень за кілограм. З настанням тепла подешевшав на ринку парниковий продукт. Помідори коштують від 20 до 25 гривень, огірки дорожчі — від 25 до 35, а баклажани — 35 гривень за кілограм.
Гарний урожай на фрукти продиктував невисокі ціни на яблука нинішньої зими — від 7 до 10 гривень за кілограм. А виноград навіть побив певний рекорд — за кілограм сорту Молдова сьогодні просять лише 15 гривень.
Що стосується м’яса (від 40 до 60 гривень за кілограм) і м’ясних продуктів, то тут також не було цінового стрибка. Тимчасове підвищення вартості було помічене напередодні 23 лютого і пояснюється насамперед високим попитом у цей період. А яйця знову подорожчали — 7—10 гривень за десяток.
Луганськ.