Усі члени фінансового комітету домовилися надіслати лист Голові Верховної Ради Андрію Парубію з вимогою провести повноцінний фінансово-банківський день у парламенті. Про це заявив голова Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.


Проведення фінансового дня в парламенті, за його словами, перетворилося на профанацію. Він зауважив, що напередодні проведення фінансового дня він із колегами по комітету кілька разів спілкувалися із Головою Верховної Ради, який поставив розгляд питань фінансового блоку на початок порядку денного в четвер.


«Питання фінансово-банківського сектору відійшли на другу половину дня. В результаті лише один законопроект (№ 6010) прийнято в першому читанні, решта не проголосовані», — наголосив Сергій Рибалка.


Сергій Рибалка акцентував увагу на  важливості повноцінного розгляду питань для проведення фінансової реформи на найближчому пленарному тижні.


«Сьогодні, на жаль, ні у влади, ні в Національного банку немає бачення і дієвого плану розвитку фінансово-банківської системи на 5—7 років. Ми в своєму комітеті розробили такий план і розробили низку законопроектів. І ми зробимо все, щоб ці законопроекти було проголосовано в парламенті», — заявив Сергій Рибалка.