Футбол. Нападник «Динамо» (Київ) 29-річний бразилець Жуніор Мораес на правах оренди до закінчення цього сезону виступатиме за китайський клуб «Тяньцзінь Цюаньцзянь». Про це повідомляє прес-служба киян. У нинішньому чемпіонаті УПЛ форвард провів 16 матчів і забив 10 м’ячів.


За підсумками 2016 року «Тяньцзінь Цюаньцзянь» став переможцем першої ліги чемпіонату Китаю і перейшов до Суперліги, турнір якої стартує 4 березня. «Динамо» отримало від китайців 2,1 мільйона євро за оренду свого нападника. Про це повідомляє Globo. Також китайський клуб отримав пріоритетне право викупу.


Зазначимо, що у Мораеса на новому робочому місці будуть солідні партнери. Там грають, зокрема, колишній нападник «Мілана» Алешандре Пато та екс-хавбек «Зеніта» Аксель Вітцель. А тренує «Тяньцзінь Цюаньцзянь» відомий у минулому італійський футболіст (центральний оборонець) 43-річний Фабіо Каннаваро. Він виступав за «Наполі», «Інтер», «Парму», «Ювентус», мадридський «Реал», а в складі збірної Італії став чемпіоном світу-2006.


— Вважаю, це хороший варіант для мене, — прокоментував свій перехід Мораес. — Так склалися обставини, що я розглядав різні варіанти, і пропозиція з Китаю про оренду до кінця сезону виявилася найцікавішою і підходящою. Матиму хороші умови для роботи. Незалежно від того, як складеться моя подальша кар’єра, хочу сказати, що провів у «Динамо» прекрасні півтора року і з теплотою згадуватиму цей час. Дякую за підтримку київським уболівальникам, я намагався грати для них, робив це з усією душею і всім серцем.


Стадіон відкриють не завтра


Столичний НТК імені Віктора Баннікова відновить роботу не раніш як у травні. На це є об’єктивні причини.


Начальник відділу інфраструктури ФФУ Віктор Шиян повідомив журналістам, що термін введення об’єкта в експлуатацію напряму залежить від погодних умов. Оскільки для того, щоб газон на НТК був придатний для проведення офіційних матчів, необхідна тепліша температура повітря.


Нині триває процес тестування газону. Стадіон трохи модернізують: поліпшать пропускну систему, стане потужнішим освітлення арени, сучаснішою система безпеки, передбачено заміну електронного табло.


Як відомо, більше за всіх чекає на відкриття оновленого стадіону донецький «Олімпік», котрий на цій арені провів не один матч чемпіонату УПЛ.


Турнірна хроніка


Бокс. Софія (Болгарія). Міжнародний турнір класу А — «Странджа». Українці здобули чотири нагороди. Микола Буценко у вазі до 56 кг виграв золоту медаль. У фіналі він переміг Мохаммеда з Індії — 3:2 (27:30, 28:29, 30:27, 30:27, 30:27).


Бронзовими призерами турніру стали Юрій Шестак (до 60 кг), Валерій Харламов (до 75 кг) та Володимир Скрипка (81 кг).


Хокей. Регулярний чемпіонат УХЛ. 39-й тур. «Кривбас» (Кривий Ріг) — «Білий Барс» (Біла Церква). 4:2 (1:0, 1:1, 2:1).


«Кременчук», «Донбас» (Донецьк) — по 93 очки, «Кривбас» — 70, «Дженералз» (Київ) — 41, «Білий Барс» — 29, «Витязь» (Харків) — 13.


Теніс. Куала-Лумпур (Малайзія). Українка Еліна Світоліна (10 ракетка світу) ухвалила рішення знятися з турніру WTA Іnternatіonal. Харків’янка не вийде на матч проти японки Нао Гібіно, який заплановано на сьогодні.


Отже, Світоліна, яка виграла турнір у Куала-Лумпурі торік, не захищатиме титул. Причин відмови поки що не називають.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.