Ми вже повідомляли про те, що 35-річний мешканець села Гориньград Рівненського району Андрій Артвінський, який працював на будові на вулиці Київській, 67 у Рівному, 2 грудня не повернувся додому з роботи. Цього самого дня його востаннє бачили на будові. Журналісти, які долучилися до розслідування цього зникнення, спілкуючись з матір’ю та рідними Андрія, з’ясували, що до них приїжджав один із роботодавців та пропонував певну суму, щоб вони не піднімали галасу.


За заявою рідних було розпочато досудове розслідування за фактом зникнення чоловіка. Але вже 14 грудня поліція виявила тіло загиблого на будові Андрія Артвінського у лісовому масиві поблизу села Олександрія Рівненського району.


«Голос України» стежить за перебігом розслідування цієї резонансної справи. Ось що повідомили нашій газеті у прокуратурі Рівненської області:


«Відомості про вчинення кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, допитано як свідків майже півсотні осіб, проведено низку обшуків, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі. Проведено низку судових криміналістичних експертиз, деякі дослідження ще тривають.


На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельної травми чоловік зазнав саме на будівництві, а його тіло як доказ злочину намагалися приховати.


Підозрюваними у цьому кримінальному провадженні на сьогодні є три особи, серед них — депутат Рівненської міськради. Зокрема, депутату міської ради та працівнику, який виконував будівельні роботи, повідомлено про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).


1 березня слідчим за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні повідомлено про підозру ще одній особі — працівнику приватного будівельного підприємства, відповідальному за виконання робіт на об’єкті незавершеного будівництва (виконробу). Йому інкриміновано ч. 2 ст. 271 КК України, тобто порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини.


Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області під контролем та за процесуального керівництва групи прокурорів прокуратури Рівненської області».

Рівне.