Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка вимагає від Кабміну системного вирішення питання фінансування закладів освіти в усіх областях, зокрема на Дніпропетровщині. Він звернувся з депутатським запитом до міністра освіти, міністра внутрішніх справ, міністра енергетики щодо недопущення припинення газопостачання у Верхньодніпровському коледжі Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету.

 

Сергій Рибалка розповів, що до нього звернувся заступник голови Верхньодніпровської районної ради Дніпропетровської області через погрози припинити постачання газу місцевому коледжу Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. Він повідомив, що коледж фінансується з державного бюджету.


«Третього лютого вже відключали газ на півдня. Згодом газопостачання обіцяють припинити взагалі. Це може знищити систему опалення. Особливо, якщо будуть морози. Погрожують відключити ще й електроенергію. Причина — недостатність фінансування. Це вже призвело до затримки виплат стипендій та зарплат», — заявив Сергій Рибалка.


За словами голови фінансового комітету, така ситуація потребує невідкладного вирішення. «Тому я звернувся з депутатським запитом до міністра освіти, міністра внутрішніх справ, міністра енергетики. Не можна допустити припинення газопостачання та подання електроенергії у Верхньодніпровському коледжі. Викладачі та студенти мають отримати зарплати та стипендії. Необхідно системно вирішити питання фінансування закладів освіти в регіонах. Ця проблема стосується всієї України!», — наголосив Сергій Рибалка.