Після призначення на посаду голови Одеської ОДА Максима Степанова розпочалося формування команди. Завершилися конкурси на заміщення посад заступників глави області.


Переможцем конкурсу на посаду першого заступника голови Одеської облдержадміністрації став 53-річний генерал поліції Олександр Терещук, родом із Вінниці. Олександр Терещук служив у правоохоронних органах на різних посадах із 1984 року. Очолював Печерський і Голосіївський райвідділи міліції Києва. Керував управлінням із боротьби з незаконним оборотом наркотиків МВС України. У 2012—2014 роках був начальником управління МВС у Волинській області. З 22 липня 2014 року очолив ГУ МВС України в Києві. 5 червня 2015 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну заявив про звільнення Олександра Терещука в порядку люстрації (відповідно до Закону «Про очищення влади»).


Президент України Петро Порошенко своїм указом від 3 липня 2015 року скасував люстрацію Терещука. Як було сказано на сайті Президента, указ задовольняє клопотання про незастосування люстрації, погоджене з Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони. Відзначалося, що це зроблено з урахуванням «необхідності забезпечення обороноздатності держави». 14 грудня 2015 року начальник столичної поліції Терещук був звільнений за клопотанням тодішнього керівника Нацполіції Хатії Деканоідзе як такий, що «не пройшов атестацію».


А в конкурсі на вакантну посаду заступника голови ОДА із соціально-економічних питань перемогла 32-річна Світлана Шаталова. Із 2012 року вона була заступником нинішнього голови Одеської ОДА Максима Степанова на підприємстві «Поліграфкомбінат Україна» — відповідала за фінанси. Раніше трудилася начальником відділу розрахунків бухгалтерів на дочірньому підприємстві НАК «Нафтогаз України».

Одеса.