Першу програму стажування німецької молоді у Верховній Раді офіційно відкрито. В урочистому заході взяли участь перший заступник керівника апарату — керуючий справами Петро Боднар, постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Вольфганг Біндзайл, виконавчий директор громадської організації «Ліга інтернів» Марія Савіна та керівники стажування.


Петро Боднар зазначив: німецькі студенти не лише отримають змогу навчатися в Україні, програма стане гарним майданчиком для обміну досвідом. Серед її учасників ті, хто вже проходив практику в європейських державних інституціях. За словами Вольфганга Біндзайла, німецькі інтерни — це молодіжні посли Німеччини в нашій країні.


П’ять студентів протягом чотирьох місяців стажуватимуться в Комітеті з питань національної безпеки та оборони, Комітеті з питань європейської інтеграції, Комітеті з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин. Окрім того, вони відвідуватимуть курси з української мови та заходи програми стажування в апараті Верховної Ради.


Програма реалізується відповідно до Меморандуму про співпрацю між апаратом нашого законодавчого органу, Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні та ГО «Ліга інтернів», підписаного 25 січня 2017 року.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.