Виявляється, НСК «Олімпійський» не одержував жодних дотацій після Євро-2012. Нині мультиспортивний стадіон, котрий прийматиме фінал Ліги чемпіонів-2018, перебуває на самооплатності, і все необхідне керівництво арени купує за рахунок доходів арени. Цю інформацію надала дирекція столичної арени.
Як відомо, нещодавно на НСК побувала інспекція УЄФА. Чиновники із Союзу європейських футбольних асоціацій прагнуть, щоб керівництво споруди почало співробітництво з компанією, яка займається утилізацією сміття. Крім того, медіа-трибуни мають становити щонайменше тисячу місць.
Нагадаємо, що НСК «Олімпійський» має найвищу четверту категорію від УЄФА. Перед Євро-2012 на арені було проведено реконструкцію, вартість якої становила майже 440 мільйонів євро. 2012 року на стадіоні відбувся фінал Євро-2012.
Також відзначимо, що лютнева інспекція «Олімпійського» стала вже другою. Раніше на стадіоні побував новообраний президент УЄФА словенець Александер Чеферін. Після того візиту високий чиновник висловив упевненість у тому, що фінал Ліги чемпіонів-2018 буде проведено на найвищому рівні.
Наступний візит делегації УЄФА до столиці України (і чергова інспекція головної спортивної арени країни) заплановано на кінець березня.


Майже половина світу проти проведення ЧС-2018 у РФ


Міжнародна організація з боротьби з корупцією «Transparency Іnternatіonal» провела дослідження щодо ставлення вболівальників до проведення футбольного чемпіонату світу-2018 у РФ. Про це повідомляє офіційний Twіtter організації.
У результаті 43% опитаних по всьому світу виступили проти Росії як організатора турніру, 39% — схвалили кандидатуру, а ще 18% не визначилися. Серед незадоволених лідирують Ірландія (71%), Нідерланди (69%), Велика Британія та Швеція (по 68%). У США 47% опитаних не підтримали РФ.
Серед країн, котрі схвалюють, лідирує сама Росія (89%), за нею Колумбія (57%) і ПАР (56%). У рамках дослідження опитано 25 тисяч футбольних уболівальників з 50 країн.


Слідом за Мораесом


Як уже повідомлялося, бразильський форвард київського «Динамо» Жуніор Мораес поїхав в оренду до китайського клубу «Тяньцзінь Цюаньцзянь». Ще одна команда з КНР «Тяньцзінь Теда» зробила офіційну заяву про підписання екс-форварда київського «Динамо» Брауна Ідейє. Угоду нападника з клубом розраховано до кінця 2019 року. Грецькі ЗМІ оцінюють вартість трансферу в 12 мільйонів євро.
Нагадаємо, попереднім клубом нігерійського форварда був грецький «Олімпіакос». У складі цього клубу Ідейє взяв участь у 65 матчах, відзначившись 23 рази. За «Динамо» він зіграв 74 матчі та забив 34 голи.
Нападник динамівців Олександр Гладкий на правах оренди до завершення нинішнього чемпіонату виступатиме за львівські «Карпати».
У нинішньому сезоні Гладкий у складі «Динамо» провів 8 матчів у Прем’єр-лізі та 3 зустрічі в Лізі чемпіонів.


«Кременчук» зберіг позицію лідера


Хокей. Регулярний чемпіонат УХЛ. 39-й тур. «Кременчук» — «Дженералз» (Київ). 10:2 (4:0, 2:0, 4:2).
«Кременчук» — 96 очок, «Донбас» (Донецьк) — 96, «Кривбас» (Кривий Ріг) — 73, «Дженералз» — 41, «Білий Барс» (Біла Церква) — 29, «Витязь» (Харків) — 13.
Завершальний (40-й) тур регулярного чемпіонату відбудеться сьогодні і завтра. Змагання за нагороди (за системою плей-оф) стартують 8 березня.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.