Крім того, за результатами розгляду трьох проектів закону про внесення змін до Закону «Про статус народного депутата України» (щодо скасування та обмеження пільг) народні депутати в цілому (301 «за») ухвалили варіант закону в авторстві Віталія Кличка та групи обранців (реєстр. №1075).

Цим проектом пропонується, зокрема, скасувати норму, що гарантувала виплату депутатам матеріальної допомоги в розмірі заробітної плати з урахуванням усіх доплат та надбавок.
Ю. Михальчишин (ВО «Свобода») заявив, що фракція виступає за розширення у списку осіб, які підпадатимуть під скорочення пільг та привілеїв. Він запропонував додати до їх переліку всіх інших високопосадовців, зокрема Президента, членів Кабміну, прокурорів, суддів тощо. А також вимагає, щоб максимальний розмір забезпечення цих посадовців не перевищував у майбутньому десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Сесія також висловила недовіру Національній раді з питань телебачення та радіомовлення за результатами розгляду звіту в 2013 році. Щоправда, зробила це з другої спроби. За основу і в цілому проект постанови №4209-д підтримали 242 народні депутати.
Водночас із парламентської трибуни із заявою виступив Нестор Шуфрич (фракція Партії регіонів). Він повідомив, що мав телефонну розмову із главою кримського парламенту Володимиром Константиновим. За його словами, глава кримського парламенту зауважив, що вони звернулися з проханням розгляду питання виключно про розширення прав автономії. «Жодним чином не йдеться про вихід автономії зі складу нашої країни», — сказав він. Депутат також зазначив, що парламент має почути регіон і припинити спекуляції та радикальні настрої. «Переконаний, що ми знайдемо діалог і вирішимо під час нього всі питання, які турбують загалом усю Україну. Тому прошу утриматися від різких заяв і діяти винятково в напрямі діалогу, розумінні і поваги один до одного», — наголосив він.
Верховна Рада ухвалила також проект постанови про вдосконалення діяльності органів доходів і зборів із пропозиціями народних депутатів. У ній автор проекту Сергій Міщенко рекомендує новообраному Кабінету Міністрів при утворенні центральних органів виконавчої влади передбачити ліквідацію Міністерства доходів і зборів України. А також утворити на його базі державні Податкову та Митну служби.
Водночас голова профільного Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік запропонував доповнити постанову пунктом, яким передбачити термінову розробку законодавства щодо внесення змін до Податкового, Митного кодексів та інших законодавчих актів.
Підтримала сесія в першому читанні та в цілому й проект закону про реабілітацію осіб на виконання рішень Європейського суду з прав людини. Рішення щодо цього питання обранці ухвалили без обговорення.
Депутати також включили до порядку денного та ухвалили в першому читанні зміни до Закону «Про вибори Президента України» (щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу) (реєстр. №3224-д).
Водночас сесія підтримала підготовку проекту закону до другого читання за скороченою процедурою. 
Головуючий під час пленарного засідання повідомив також про входження до депутатської групи «Економічний розвиток» Миколи Дмитрука, Віталія Журавського та Андрія Шипка. А також про вихід Олександра Онищенка зі складу депутатської групи «Суверенна європейська Україна».
Крім того, Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Арсенія Яценюка, якого призначено Прем’єр-міністром України. Про складання повноважень з парламентської трибуни заявили також народні депутати Олександр Сич, Ігор Швайка та Андрій Мохник. Сесія підтримала їхні заяви.
Із днем народження цього дня вітали Володимира Зубика.
Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 4 березня о 10-й годині.
ДОСЛІВНО
Народний депутат Юрій МИХАЛЬЧИШИН, фракція ВО «Свобода»:
«Маємо демонструвати приклад. Якщо ми від країни проситимемо затягти паски, щоб подолати кризу, то в першу чергу мусимо зробити цей крок самі. Без примусу, демонстративно, принципово, послідовно і без жодних обмежень».