«Уряд міг дібрати кращу кандидатуру на виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби, поки туди не призначать повноцінного керівника», — зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи призначення Мирослава Продана на посаду т.в.о. голови Державної фіскальної служби. 


На його думку, керувати ДФС має людина, яка думає про державну казну, а не про свої кишені, бо те, що відбувається в цій служба нині, — це ганьба України перед усією Європою. «Кажу це як керівник Закарпатської області, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу і має 18 міжнародних контрольно-пропускних пунктів. Після кривавої стрілянини в Мукачевому у 2015 році, яку спровокували контрабандисти сигарет, ми повністю зламали системну контрабанду через Закарпаття. Про це свідчила статистика затримань митних служб суміжних країн. І що? Через кілька місяців ДФС відсторонює керівника Закарпатської митниці (Володимира Колесникова. — Авт.) за надуманими причинами і ставить свою команду», — заявив Г. Москаль.


Як наслідок, за його словами, українські фури із сигаретами знову затримують у Словаччині та Угорщині. «Те, що витворяють на пропускних пунктах українські митники, — це не Європа, а якась Африка середніх віків, — каже голова ОДА. — Тому в ДФС давно пора навести порядок. Але заявляю прямо: заміна Насірова на Продана (хай і тимчасово) нічого не дасть, це все одно, що міняти шило на мило!»


На момент, коли верстався номер, Г. Москаль оприлюднив таку інформацію: «Працівник відділу митного оформлення «Батєво» разом із водієм заїжджав з Угорщини в Україну через міжнародний пункт пропуску «Тиса». Під час перевірки в салоні легковика угорські поліцейські знайшли пакунок із чотирма кілограмами марихуани. Митник уже зізнався, що наркотики його... Цей випадок ще раз доводить, який бардак відбувається на українській митниці. І те, що порядок тут доводиться наводити не нашим, а іноземним правоохоронним структурам, — дуже промовистий факт».


Ужгород.