Разом із ними заарештовано виконувача обов’язків начальника й екс-керівника обласного управління лісового та мисливського господарства. Як заявив очільник МВС Арсен Аваков, голови лісогосподарств передавали своєму керівництву десятки тисяч євро. А чиновники домовлялися з органами контролю, щоб ті не помічали порушень.


«Вони «сумлінно» працювали навіть на вихідні. До речі, колишній керівник пішов зі свого поста місяць тому. Його «справу» продовжив новопризначений начальник. 15 тисяч євро і 5 тисяч доларів привезли директори лісгоспів керівництву управління. Вказану суму мали передати перевіряючим з Держлісагентства за приховування виявлених порушень. Корупція в класичному вигляді, якісно задокументовано і тих, хто брав, і тих, хто давав. Дякую співробітникам управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Нацполіції і військовій прокуратурі за відмінне відпрацювання та оперативне затримання. Крок за кроком знищимо корупцію», — повідомив Арсен Аваков.


Зазначимо, що керував цим управлінням лісового господарства Володимир Грицайчук. Кого саме затримали з лісівників — наразі невідомо. Серед директорів рівненських лісгоспів — троє депутатів обласної ради.


Прокоментувала скандальне затримання чиновників і в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич. За її словами, корупцію у всій системі лісової галузі найближчим часом буде знищено. «Вся система прогнила і потребує очищення та оновлення. Ті, кого було звільнено, намагаються залишити корупційні схеми руками своїх наступників. Але їм нічого не вдасться!» — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.


На жаль, останнім часом корупційні скандали в лісовій галузі спалахують доволі часто. Нагадаємо, нещодавно один з таких стався у селі Підлісся, під Києвом. Там місцеві жителі помітили, що хтось вирубує ліс і вивозить фурами, одному авто люди перегородили дорогу і не випустили його. З’ясувалося, що офіційно рубає лісництво, але люди стверджують: у нього дозвіл лише на сухостій, а дерева знищують усі. Нині справою зацікавилася СБУ.