Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 20-й тур.


4 березня. «Дніпро» — «Чорноморець». 1:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». Без глядачів. Рефері — Жабченко (Хмельницький). Голи: Довбик, 14 — Хобленко, 75. Вилучено Хочолаву («Чорноморець», 90+1, два попередження).


«Динамо» — «Олімпік». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 10 138 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Гол: Бєсєдін, 90+1.


5 березня. «Карпати» — «Олександрія». 1:0. Львів. «Арена Львів». 4 143 глядачі. Рефері — Арановський (Київ). Гол: Худоб’як, 39. Вилучено Басова («Олександрія», 71, два попередження).


«Ворскла» — «Зоря». 1:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 2 532 глядачі. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Шарпар, 73 (п) — Гречишкін, 24, Калитвинцев, 45 (п).


«Сталь» — «Зірка». 3:0. Дніпро. «Метеор». Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Красюк, 49, Васін, 73 (п), Дебелко, 85.


«Волинь» — «Шахтар». 0:1. Луцьк. «Авангард». 7 450 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Коваленко, 66.


***


Забивши переможний м’яч на доданих хвилинах матчу «Динамо» — «Олімпік», форвард киян Артем Бєсєдін продовжив свою результативну серію до чотирьох матчів. Він долав мури «Бешикташа», «Шахтаря», «Зорі» і тепер «Олімпіка».


Це вже шостий гол Артема за першу команду клубу, і три з них виявилися переможними — у ворота «Бешикташа» (кияни розгромили суперника — 6:0, а першого влучного удару завдав саме Бєсєдін), «Зорі» й «Олімпіка».


А загалом це була дуже не проста перемога чемпіона. Адже «Олімпік» виявився гідним суперником. І, можливо, заслуговував на нічию.


***


У Львові спостерігалося досить привабливе видовище з гострим протистоянням — обидві команди намагалися діяти активно і настирно. Долю зустрічі вирішив ефектний удар зі штрафного, котрий виконав Ігор Худоб’як. Варто зазначити, що капітан «левів» був справжнім ватажком колективу — невтомним і дуже корисним.


Весь матч провів на полі Олександр Гладкий, взятий львів’янами в оренду у «Динамо». Він дуже старався і виконав величезний обсяг роботи. До речі, кілька років тому Гладкий уже виступав у «Карпатах» — і досить успішно. Схоже, і тепер нападник відіграватиме не останню роль у львівській команді.


***


У неділю наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека святкував день народження, йому виповнилося 44 роки. І команда привітала його перемогою. Щоправда, здобутою у важкій боротьбі. «Волинь» чинила гідний опір, але не встояла.


«Гірники» зберегли велику дистанцію в 13 очок між собою і київським «Динамо».


***


Можливо, найцікавішим за рівнем гри вийшов поєдинок у Полтаві. У суперників була велика мотивація. «Зоря» відчуває за спиною дихання «Олександрії», а «Ворскла» намагається зачепитися за місце в шістці. Аргументи гостей виявилися вагоміші.

Переможного удару з пенальті завдав дебютант «Зорі» Владислав Калитвинцев, взятий луганчанами в оренду у динамівців.