У п’ятницю відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, виконуючого обов’язків Президента України Олександра Турчинова з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом.

Під час зустрічі Сторони обговорили політичну ситуацію, що склалась в Україні, та необхідність продовжити застосування фінансових санкцій проти екс-чиновників, які втекли з України.

«Це стосується Віктора Януковича та інших колишніх високопосадовців, які вчинили злочини проти власного народу та причетні до масових вбивств», — сказав О. Турчинов, додавши, що наступним кроком нової влади буде повернення «цих коштів до України».

У свою чергу Е. Рінкевичс заявив, що «Латвія вітає ті зміни, які нині відбуваються в Україні».

Крім того, Латвійська сторона заявила, що всіляко підтримуватиме Україну на шляху до євроінтеграції.

«Ми свідомі тих труднощів, з якими ви зіткнетеся на шляху до реформування України, і готові надати всебічну підтримку», — сказав він, наголосивши, що питання подальшого застосування санкцій стосовно капіталів екс-чиновників найближчим часом розглядатиметься в Європейському Союзі.

***

Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов зустрівся з представником Генерального секретаря ООН Робертом Серрі

Голова Верховної Ради, в.о. Президента України Олександр Турчинов у п’ятницю зустрівся зі Спеціальним представником Генерального секретаря ООН Робертом Серрі.

Під час зустрічі Сторони обговорили ситуацію, яка склалась в Автономній Республіці Крим, та агресивні дії з боку Російської Федерації, спрямовані проти незалежності та територіальної цілісності України.

За словами О. Турчинова, те, що відбувається сьогодні на півострові, — «це одностороння невмотивована агресія проти суверенної держави».

У свою чергу Р. Серрі запевнив, що міжнародна спільнота готова надати всіляку підтримку Україні «у вирішенні конфлікту в Криму».

«Ми готові надати Україні всіляку допомогу, яку тільки можливо, у вирішенні тієї складної ситуації, що склалась в Криму», — сказав Р. Серрі.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ та Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Едгарс Рінкевичс.

Олександр Турчинов.

Роберт Серрі.