До 203-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка

 

На батьківщині Великого Кобзаря, у селах Моринці, Керелівка-Шевченкове, Будище, Вільшана розпочинаються святкові заходи, присвячені 203-й річниці від дня народження геніального сина українського народу.


У Літературно-меморіальному музеї Тараса Шевченка відкриється виставка художніх робіт відомого українського художника Василя Лопати. Як завжди, у березілля, зберуться біля садиби батьків Тараса нащадки Шевченкового роду, мешканці старовинної Керелівки та гості з різних куточків України.

 

Фотоетюд Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).

Шанувальники творчості Кобзаря вклоняться могилам Катерини та Григорія Шевченкам, обговорять із співробітниками Національного історико-культурного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» здобутки та завдання зі збереження, популяризації духовної спадщини «апостола правди і любові».


У Каневі, на Чернечій горі, відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до підніжжя могили українського Пророка. У районному Будинку культури театр-студія з Прилук Чернігівщини покаже виставу «РеінкарНАЦІЯ Тараса». У Канівській міській бібліотеці працюватиме книжкова виставка «Шляхами великої долі». Тут таки молодіжні мистецькі гурти проведуть літературну дуель «Як добре Шевченковим словом писати».


У розмаїтому канівському дійстві «Вінок Тарасу Шевченку» візьме участь Національний президентський оркестр.

Черкаська область.