Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у четвер провів телефонну розмову з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте.

Розмова відбулася під час зустрічі Голови Верховної Ради Олександра Турчинова з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом за ініціативи Литовської сторони.

Під час розмови О. Турчинов наголосив на тому, що Україна завжди відчувала підтримку Литви.

«Дякую за ту підтримку, яку ви завжди надавали нашій країні. Особливо гостро це проявилось в останні місяці, в тому, як ви приймали на лікування поранених людей та допомагали в переговорному процесі для стабілізації ситуації в Україні», — сказав О. Турчинов.

У свою чергу Президент Литви привітала прагнення українського народу до європейської інтеграції та висловила слова підтримки українському парламенту і новообраному уряду.

«Поздоровляю вас з обранням нового уряду. Хочу, щоб ви знали, що Литва зробить усе від нас залежне для того, щоб підтримати прагнення українського народу до європейської інтеграції», — зазначила Д. Грібаускайте.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.