Працівникам культури Рівненщини вручили гранти та стипендії голови облдержадміністрації та голови обласної ради. Грошову підтримку у розмірі від 6 до 13 тисяч гривень для реалізації своїх творчих проектів отримали Наталія Волян, Роман Микитюк та Інна Нагорна. За ці кошти хочуть підготувати музейну експозицію «Рівненщина літературна. ХХ століття», презентувати творчість дитячої театральної студії «Лялькові сходинки» та видати путівник «Літературний музей Уласа Самчука в Рівному».

 

Крім того, десять провідних діячів, ветеранів культури та мистецтва для стимулювання творчої праці і засвідчення їх особистих досягнень, отримуватимуть цьогоріч стипендії розміром 500 гривень щомісяця. Серед них Галина Бабенко, Людмила Гурова, Галина Дмитрук, Володимир Євтух, Олександр Євтушок, Надія Ільчук, Наталія Пушкар, Андрій Ткачук, Ніна Рабчевська, Валентина Федас.

 

З 2003 року, відколи започатковано виплату грантів та стипендій голови облдержадміністрації та голови облради діячам культури і мистецтва, втілено 84 гранти на суму 279,2 тисячі гривень, а 268 працівників галузі отримували стипендію щомісяця упродовж року.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України