ЗАЯВА

 

Днями в зоні АТО стався конфлікт між народним депутатом від фракції «Народний фронт» Тетяною Чорновол і групою агресивних протестувальників. Партія «Народний фронт» висловила обурення політичною провокацією проти свого колеги.


«Тетяна Чорновол без насильства й образ, але рішуче обстоювала свою політичну позицію. Вона заслужила право бути почутою. Але замість розмови, діалогу і аргументів екзальтовані люди почали жбурляти в неї різний непотріб. Так чинять лише ті, в кого немає ані аргументів, ані слів, ані гідності і честі. І достатньо нікчемності, щоб боягузливо заховати своє обличчя», — йдеться в заяві «Народного фронту», повідомляє прес-служба партії.


Відео про напад на Тетяну Чорновол було розміщено в соціальних мережах, і реакція окремих користувачів вразила не менше, ніж дії нападників.


«Ми хочемо нагадати всім, хто зловтішався і зловтішається з того, як принижують нашу колегу, народного депутата, жінку і матір, вдову героя, який добровольцем пішов захищати Україну. Знаємо, що 100 відсотків із тих, хто сьогодні ставить лайки під відео зі знущаннями, — не ризикували своїм життям, проникаючи на територію Межигір’я Віктора Януковича. Ви не жили в Будинку профспілок на Майдані, наближаючи перемогу Революції Гідності. Вас не били до півсмерті тітушки і не кидали в кювети бориспільської траси. Ви навряд чи ховали свого вбитого на фронті російським снайпером чоловіка. Ви не були тією людиною, яка викрила і продовжує викривати десятки схем корупційних чиновників. Тетяна Чорновол — одна з тих моральних авторитетів, яких так мало у сучасній Україні. Якщо всього цього не знають чи не розуміють люди, до яких звертається Тетяна, — їм має бути соромно», — зазначено у заяві.


«Народний фронт» звернувся до правоохоронних органів із вимогою встановити особу, яка здійснила напад на народного депутата Тетяну Чорновол, та міру відповідальності згідно із законодавством.