Під час збройного конфлікту в Україні загинуло 2,6 тисячі військовослужбовців, з них 2,2 тисячі — представники Збройних Сил України. На сьогодні кожна восьма дитина постраждала від конфлікту на сході. Майже 250 тисяч маленьких громадян — переселенці, а 100 тисяч дітей живуть у зоні зіткнення. Про це йшлося під час учорашнього круглого столу «Мир в Україні понад усе!», який відбувся за підтримки народного депутата Миколи Кучера. Як припинити агресію Росії і досягти стабільності в нашій країні — обговорювали парламентарії, Посол Миру Шрі Шрі Раві Шанкар, Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті, урядовці, дипломати, волонтери та учасники АТО.

 


На знімку: Шрі Шрі Раві Шанкар, Валентина Маркевич — президент Фонду допомоги онкохворим дітям, Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті, Пані Анаміка Бхарті — дружина посла.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Рефат Чубаров наголосив, щоб досягти миру в Україні, не треба купувати зброю в Росії. Адже отримані від такого продажу кошти Путін спрямовує проти українців.

Також необхідно накласти ембарго на російські енергоносії.


«Зі свого боку ми маємо бути максимально щирими. В основі кримськотатарського національного руху покладено принцип ненасилля. За роки боротьби ми не вбили жодної людини, котра протидіяла нам. Але, на жаль, були особи, котрі вбивали себе. Це була така форма протесту», — сказав народний обранець. Наше завдання, підкреслив Рефат Чубаров, зробити все можливе, щоб у світі не було насилля та унеможливити співіснування поруч з нами бандитів.


Народний депутат Надія Савченко зазначила, що світові дуже важко бути стійким, високоморальним, духовним, коли йде війна. Нашим людям нічого ділити, вони єдині. У всіх одна мета — добре жити. У цьому треба переконати лише тих, хто заробляє на війні. І це дасть великий поштовх звільненню полонених.


Посол Миру Шрі Шрі Раві Шанкар переконаний, що ця дискусія може стати одним із кроків до миру в Україні.


«Політики не завжди можуть змінити думки людей. Має бути людина, яка може вмовити озброєних осіб припинити військові дії, — сказав він. — І переконати їх не шляхом насильства, а завдяки діалогу».


Крім того, Посол Миру Шрі Шрі Раві Шанкар вважає, що Індія могла б економічно допомогти Україні.

Довідково

Шрі Шрі Раві Шанкар є міжнародним гуманітарним лідером, послом доброї волі. За свою 40-річну миротворчу діяльність він сприяв врегулюванню військових і громадянських конфліктів у таких країнах, як Колумбія, Ірак, Косово, Шрі-Ланка, індійські Джаму і Кашмір, а також в низці інших регіонів. Шрі Шрі Раві Шанкара тричі висували на Нобелівську премію миру.