Генпрокурор України Юрій Луценко оприлюднив офіційний лист прокуратури РФ, у якому повідомляється про те, що жодних звернень екс-президента Януковича до РФ із проханням увести війська в Україну не було. Коментуючи цей документ на своїй сторінці у Фейсбуці, Луценко ставить низку запитань. Мовляв, що в такому разі робити з виступом (нині покійного) постпреда РФ Чуркіна в Радбезі ООН, відеоінтерв’ю президента-втікача, заявами Путіна, якими вони привселюдно підтверджували наявність звернення Януковича «про використання збройних сил для захисту життя, свободи і здоров’я громадян України...».

«Відповідь на ці запитання одна — невдовзі суд, який встановить істину та покарає зрадників і окупантів», — резюмує Генпрокурор.

Своєю чергою на пропозицію російських прокурорів ГПУ провести допит Януковича на території РФ народний депутат України («Народний фронт») Антон Геращенко відреагував у телеефірі так: «Я думаю, що це — спеціальний піар-привід, придуманий РФ для того, щоб поставити нашу прокуратуру в незручне становище... Справа Януковича для Росії — це ще одна можливість впливу на український інформаційний простір... Сьогодні Генеральна прокуратура виконує величезний комплекс дій, щоб пред’явити Януковичу заочне обвинувачення».

Нагадаємо, раніше прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко озвучив офіційну позицію Києва: жодних допитів Януковича на території РФ у присутності представників нашої прокуратури не буде.

«Мордор замітає сліди й плутається у свідченнях. Янукович стає дедалі важливішим свідком», — так прокоментувала на своїй сторінці у Фейсбуці Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко відповідь генпрокуратури РФ із заявою про те, що Янукович не писав листа Путіну про введення військ в Україну.