Факт заборгованості із зарплати на ПАТ «Рівнеазот» встановлено під час позапланової перевірки, проведеної фахівцями управління Держпраці у Рівненській області. Підставою для перевірки став лист з правоохоронних органів.

Установлено, що на момент перевірки заробітну плату за січень виплачено не в повному обсязі — 37,53% від загального місячного фонду оплати праці. Заборгованість за січень становила 10 млн. 899 тис. грн. для 2724 працівників підприємства. Станом на 3 березня заробітну плату за першу половину лютого не виплачено. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба управління Держпраці у Рівненській області.

ТИМ ЧАСОМ

Рівненська ОДА офіційно звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням допомогти у поновленні роботи ПАТ «Рівнеазот». Адже внаслідок зниження тиску природного газу виробничу діяльність одного з найбільших промислових об’єктів Рівненщини було тимчасово зупинено.

«Рівнеазот» — єдиний в Україні виробник вапняково-аміачної селітри, має велике значення для економіки регіону, його продукція становить третину всього експорту області, а щомісячні надходження до бюджету Рівного від заводу — понад 5 мільйонів гривень, — ідеться у зверненні. — Тут працює 2,7 тисячі осіб, зупинка підприємства може створити ще й екологічну проблему, бо його очисні споруди забезпечують очищення значної частини стоків обласного центру».

Олександра ЮРКОВА.