14 березня, до Дня українського добровольця, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з Ростиславом Шикулою (на знімку) - добровольцем Батальйону оперативного призначення Національної гвардії України.

 

Фото надане музеєм.

 

45-річний рівнянин Ростислав Ростиславович Шикула працює викладачем біологічних дисциплін, він - доцент кафедри біології Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка Степана Дем’янчука. Член спілки «Ветеранів Афганістану», як син померлого бійця. Член Товариства сприяння обороні України з 2007 року, парашутист (52 стрибки). Має державні нагороди (три медалі та орден). Відомий у місті як мандрівник-дослідник (побував у більш ніж двадцяти країнах світу), створив зоологічний музей (2500 експонатів) в університеті.

 

З липня 2014 по січень 2015 Ростислав Шикула добровільно проходив службу в Батальйоні оперативного призначення Національної гвардії України, старший кулеметник БТР, рядовий резерву. Він створив фільм «47 Днів перемир’я», в якому розповідає про формування, підготовку та особовий склад Івано-Франківського добровольчого Батальйону оперативного призначення Національної гвардії України. Під час зустрічі глядачі зможуть побачити фрагменти цього фільму. Події розгортаються на Донбасі, поблизу міста Попасна.

 

Ніла ВОВЧИК.

 

Рівне.

 

Голос України