Сьогодні, 14 березня, о 14 годині має відбутися перше пленарне засідання десятої сесії Рівненської обласної ради. Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Микола Драганчук.

 

Сесія скликана на вимогу активістів, які бурхливо й оперативно 13 березня відреагували на події у Кривому Торці щодо затримання учасників торгівельної блокади з тимчасово окупованими територіями. Під будівлею РОДА й обласної ради було 200 чоловік.

 

«Ми хочемо, щоб депутати й обласна влада чітко окреслили свою позицію щодо цих подій, – сказав голова Рівненської обласної організації УНСО Андрій Мітюхін. – Сподіваємось, що депутати висловлять свою позицію стосовно недопущення спроб силового тиску на учасників блокадних акцій на межі з тимчасово окупованими територіями і припинення їх кримінального переслідування».

 

Активісти пропонують також припинити будь-які економічні зв’язки з країною-агресором та тимчасово окупованими територіями. Звучала також пропозиція звільнити з посад посадових осіб, причетних до розгону учасників блокади, і створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з цього питання.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України