Футбол. Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв’ю журналістам заявив, що «гірники» прагнуть ініціювати зміни формату чемпіонату України:

«Ми прагнемо спробувати змінити регламент і з наступного сезону зробити своєрідний гібрид між форматом турніру, який проводиться в Бельгії, та нинішнім нашим. Щоб на кожному з етапів були глядацький інтерес й інтрига, ми прагнемо запропонувати залишити формат у два етапи. Але 12-та команда вибуває за підсумками двох етапів. Клуби, що посіли 11-те й 10-те місця, гратимуть стикові матчі з командами з першої ліги, які посядуть, відповідно, друге й третє місця. Потім команда, яка фінішує на першому місці з другої шістки, також гратиме стикові матчі з суперником, котрий бере участь в єврокубках.

Отже, до самого кінця чемпіонату зберігатиметься інтрига. Стикові матчі, думаю, будуть за рейтингом і кількістю вболівальників на трибунах не гірші за дербі «Шахтаря» і «Динамо». Я вважаю, що ми повинні рухатися тільки в цьому напрямку. Ситуація сьогодні складна, клуби зникають, але нам потрібно думати, як зробити чемпіонат кращим і цікавішим».

Цю ідею також підтримали тренери «Ворскли» і «Дніпра» Василь Сачко й Дмитро Михайленко, президент «Олімпіка» Владислав Гельзін і генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.